Skip to main content

Maak kennis met Maartje!

Hoe ben je met Active Living People in contact gekomen?

Via een oud-collega kwam ik op de website van Active living terecht. Daar stond een vacature voor artsen open. Toen heb ik contact gezocht met HR en de volgende maand kon ik beginnen.

Hoe ziet een werkweek/werkdag bij Active Living People er voor jou uit?  

Mijn week is heel afwisselend en divers. Ik werk zelf gemiddeld 3 dagen per week en ik werk op plekken door heel Nederland. Op de brandweerkazerne begin ik vaak met een gezamenlijk moment met het team (testleiders, biometrist) om het een en ander af te stemmen. Tussendoor probeer ik ook even koffie te drinken met collega’s. Gemiddeld ben ik rond 16.30u klaar met mijn dag, het loopt eigenlijk nooit uit dus ik kan op tijd weer naar huis.

Wat spreekt je aan om voor Active Living People te werken?

Het is heel flexibel werken, je roostert jezelf online in voor wanneer je kunt werken. Verder vind ik het heel leuk om de maatschappelijke en preventieve kant binnen de geneeskunde meer te ontdekken (tijdens je coschappen wordt dit aspect niet echt belicht). Tevens ben je de hele dag in sociaal contact met de deelnemers en dat vind ik zelf het leukste aan in de zorg werken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Veel persoonlijk contact met deelnemers/cliënten. Ik probeer mensen ook altijd uit te leggen waarom bijvoorbeeld gezond eten belangrijk is en zo zit er ook een stukje kennisoverdracht/educatie in het werk. Daarnaast vind ik het leuk om naar verschillende plekken in Nederland te reizen, waardoor je veel verschillende plekken/bedrijven/soorten mensen leert kennen. Verder is voor mij de flexibiliteit en de werk-privé balans echt top.

Wat doe je in je vrije tijd naast je werk?

Ik houd van hardlopen, lekker eten, films kijken, festivals bezoeken, lezen en ga zo maar door. Op mijn vrije dagen of tijdens mijn vakantie ga ik graag op reis of op stedentrip. Doordat het bij Active Living People zo goed flexibel werken is, heb ik vaak tijd voor bijvoorbeeld een lang weekend weg.

Waar heb je het meest van geleerd tijdens je werkende periode bij Active Living People? 

Het niet pathologisch denken bij in principe gezonde mensen. In het begin vond ik dit heel moeilijk omdat ik eerder alleen nog maar in het ziekenhuis (en dus met veel pathologie) heb gewerkt. Het is leuk en leerzaam om ook de gebieden buiten het ziekenhuis te leren kennen.

Wat is het leukste/grappigste wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?

Ik was bijvoorbeeld nog nooit op een brandweerkazerne geweest, dus ik vond het heel leuk om een rondleiding te krijgen en op de eerste rang te zitten tijdens een uitruk.

Waarom zou je werken bij Active Living People aanbevelen aan anderen?

Omdat je veel kunt leren over o.a. de preventieve geneeskunde en motiverende gespreksvoering. Daarnaast vind ik het hebben van een goede werk-privé balans heel erg fijn en tenslotte is het werken in een gezellig en jong team aan te bevelen!

Hoe houd jij jezelf fit en vitaal? 

Ik houd van hardlopen en ik probeer zo veel mogelijk gezond te eten. Ook genoeg slapen en ontspanningsoefeningen vind ik fijn. Maar aan de andere kant krijg ik ook veel positieve energie van avondjes uit en stapavonden met vrienden en vriendinnen. Een goede balans hierin is de key.

Wat hoop jij mensen mee te geven die je ziet en spreekt tijdens je werk? 

Dat gezond leven bij jezelf begint, waarom het zo belangrijk is, én dat iedereen (eventueel met wat hulp) verandering kan aanbrengen in bestaande patronen! Het motiveren van anderen en het inzicht geven in hun eigen gezondheid hoop ik te bereiken.