Skip to main content

Maak kennis met Laura!

Hoe ben je met Active Living People in contact gekomen? 

Via een bekende van mijn studie. Die gaf aan dat er iemand ging stoppen met werken waardoor Active Living op zoek was naar een nieuwe medewerker. Ik heb toen een dag meelopen en werd daardoor enthousiast. Ik vond het eerste contact met de medewerkers van Active Living prettig. Het klikte goed en ik vind het werk ook goed passen bij de opleiding die ik gedaan heb.

Hoe ziet een werkweek bij Active Living People er voor jou uit?  

Ik werk als projectmedewerker en als projectmanager bij opdrachtgever Active Living. Als projectmedewerker voer ik PPMO’s uit bij de brandweer en PMO’s bij bedrijven. Iedere week is anders en dat maakt het werk leuk en uitdagend. Ik ben veel op pad en kom op veel locaties in Nederland en af en toe in België. Ik heb wisselende diensten, ieder project heeft zijn eigen tijden. Soms is dat heel vroeg beginnen, maar er zijn ook middag-avond diensten. Ik ben meestal vier van de vijf dagen op locatie naar de brandweer of naar bedrijven en één dag werk ik thuis.

Wat spreekt je aan om voor Active Living People te werken?

De collega’s, de werksfeer en het werk op locatie zelf vind ik erg leuk. Iedere dag is anders. Je krijgt steeds verschillende mensen te zien en ieder gesprek is anders. Dat geeft voldoening en uitdaging. Naast deze werkzaamheden geef ik ook opleiding aan (nieuwe) medewerkers van Active Living en voer ik projectmanagement uit voor veiligheidsregio’s en klanten. Zo ga ik ook naar een klanten toe om projecten voor te bereiden of te evalueren. Je hebt veel vrijheid om jezelf in te plannen, als we maar met het hele team de diensten draaien.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat je door de juiste vragen te stellen aan deelnemers, ze bepaalde inzichten krijgen in hun eigen leefstijl en gewoonten. Het geeft een voldaan gevoel als deelnemers enthousiast weer naar buiten lopen na een PMO of PPMO project.

Wat doe je in je vrije tijd naast je werk?

Ik sport graag en hou van sociale activiteiten, maar heb ook geleerd om af en toe even te ‘niksen’. Tijdens het inplannen van de verschillende diensten houd ik rekening met mij trainingen en zorg ik zelf voor de balans tussen werk en ontspanning.

Waar heb je het meest van geleerd tijdens je werkende periode bij Active Living People?

Ik heb na mijn periode op de hogeschool veel geleerd bij Active Living van collega’s, maar vooral door diensten te draaien. Op locatie leer je toch het meeste. Daarnaast heb ik veel geleerd in de periode dat coaching prioriteit kreeg binnen Active Living. Ik heb veel coaching technieken geleerd, die ik nog dagelijks toepas in gesprekken met deelnemers.

Waarom zou je werken bij Active Living People aanbevelen aan anderen? 

Omdat je veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid krijgt. De gezelligheid met collega’s en je hebt iedere dag andere gesprekken met mensen. Dat houdt het werk leuk en uitdagend.

Hoe houd jij jezelf fit en vitaal?

Door voldoende te bewegen en daarnaast ben ik bewust bezig met voeding. Doordeweeks gaat dat goed, maar in de weekenden vind ik dat lastiger. Zolang mijn gewicht in balans blijft en ik mezelf fit voel, ben ik tevreden. Daarnaast doe ik bijna dagelijks meditaties en geef steeds beter mijn grenzen aan op het werk en privé.

Wat hoop jij mensen mee te geven die je ziet en spreekt tijdens je werk?

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daarom is het belangrijk dat je een goede planning maakt, zodat er een goede balans ontstaat tussen werk en privé. En daarbij geniet van de diensten die je draait en probeer het voor jezelf en je collega’s zo leuk mogelijk te maken.